Hoe maak je een wond schoon

hoe maak je een wond schoon

3, spoel de wond. Zodra het bloeden is gestopt, dien je de wond voorzichtig te spoelen met lauw, stromend water. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste stap voor het bevorderen van een snelle genezing. Er zijn verschillende goede manieren waarop je dit kunt doen: maak gebruik van een bulb syringe (een soort spuitpompje die verkrijgbaar is bij de meeste drogisterijen) gevuld met warm kraanwater of een normale zoutoplossing (je kunt ook een grote fles met een zoutoplossing voor contactlenzen. Knijp de vloeistof uit over de wond. Herhaal deze stap totdat je ongeveer twee liter over de wond hebt gespoeld.

Voer lichte druk uit mannen op de wond met behulp van een prop van doek of gaas, met de overige stof rondom de wond gewikkeld. Houd de ledemaat met de verwonding boven het hart van de gewonde persoon, indien mogelijk. Door het wondgebied zoveel mogelijk omhoog te houden, boven het hart als dit mogelijk is, kun je de bloedtoevoer naar de wond en het bloeden verminderen. 7, als je er niet in slaagt om het bloeden binnen tien tot vijftien minuten te stoppen, dien je onmiddellijk medische hulp te zoeken. 8 2, verwijder kleine objecten uit de wond. Als er zich kleine objecten in de wond bevinden die je kunt verwijderen (zoals een klein steentje, splinter of vishaakje dien je dit voorzichtig te proberen. Als je beschikt over een gesteriliseerde pincet, kun je deze gebruiken voor het verwijderen van kleine objecten. Verwijder grote objecten niet uit de wond. Dit zou de wond verder open kunnen maken en ervoor kunnen zorgen dat de wond heviger gaat bloeden. 9, als er een grote hoeveelheid vuil in de wond zit, met name als het om een grote wond gaat, (bijvoorbeeld bij ernstige schaafwonden dien je onmiddellijk medische hulp te zoeken. De vuilrestanten moeten wellicht uit de wond geveegd worden, en een plaatselijke verdoving is hierbij wenselijk.

hoe maak je een wond schoon
met bloeden. De wond meer dan én centimeter diep. Een dergelijke wond dient hoogstwaarschijnlijk gehecht te worden. Er sprake is van ernstig hoofdletsel. 4, er aanwijzingen zijn van een botbreuk of inwendige bloedingen. De wond vies is en de persoon in kwestie geen tetanus vaccinatie heeft gehad recentelijk. 6, dit is met name belangrijk als de wond veroorzaakt is door een roestig, metalen voorwerp. De persoon is kwestie bloedverdunners gebruikt. Dit is met name belangrijk als de persoon hoofdletsel heeft opgelopen. Deel 2 de wond schoonmaken 1, stop het bloeden.
hoe maak je een wond schoon

Hoe moet je een wond behandelen?


Viezigheid of vuil in of rondom de wond. Tekenen van een botbreuk, zoals korte een uitstekend bot, zwelling op het bot of het onvermogen om de ledemaat te bewegen. Wees hier korte met name alert op als de persoon in kwestie gewond is geraakt doordat hij of zij is gevallen. 2, tekenen die wijzen op inwendige bloedingen, zoals zwelling, grote paarse plekken op de huid of pijn in de maagstreek. 3, in het geval van een aanval van een dier, dien je te kijken naar tekenen van beten en meerdere verwondingen. Als je in een gebied leeft waar giftige slangen of insecten voorkomen, is het wellicht handig om te weten hoe beten van dergelijke dieren eruitzien. 2, probeer vast te stellen of medische hulp noodzakelijk. Vaak kun je lichte verwondingen zelf thuis behandelen.

Snijwond / hoe behandel je een snijwond / Wondverzorgen


Christel is het toonbeeld van jonge sprankelende schoonheid. Lange blonde vrij-wapperende manen. Een slank, nog niet helemaal volgroeid lichaam dat wel al alle vrouwelijke kenmerken heeft: een figuurtje als een vaasje, twee niet al te grote, maar wel duidelijk aanwezige borstjes. Waar mijn ogen altijd het eerst door aangetrokken worden is haar kontje. In een strakke spijkerbroek zie je duidelijk dat haar billen verder naar achteren staan dan normaal. Echte stevige ronde billen. Of, zoals de duitsers dat zo treffend zeggen: ein knackiger.

hoe maak je een wond schoon

Geen gezicht natuurlijk, maar wie ziet dat. De twee eitjes lagen lekker te sudderen toen opeens de bel ging. Ik realiseerde mij dat het woensdag was en dat rond deze tijd altijd operation weer die verdomde aardbeiverkopers langs de deuren kwamen. Ik had ze al honderd maal verteld dat ik hun aardbeien niet hoefde, maar ze hielden steevast vol. Enigszins geagiteerd liep ik naar de voordeur toe. Ik zou ze het dit keer voor eens en voor altijd duidelijk maken dat ik die klote aardbeien van hun niet hoefde.

Ze zouden alleen mijn voorkant zien, dus met alleen mijn schort om rukte ik de voordeur open. Ik had mijn mond al open om mijn scheldkanonnade te beginnen. Maar in plaats van zo'n aardbeienslijter staat daar mijn buurmeisje, christel. Christel is vijftien lentes jong en woont naast mij (allicht, daarom is het ook mijn buurmeisje) samen met haar moeder. Haar vader is er zo'n twee jaar geleden vandoor gegaan met "n jonge griet. Maar Christel is meer.

Zo maak jij je eigen veldboeket!

Ik vind zelf dat ik er niet onaardig uitzie. Slank, maar toch een gespierd lichaam. Korte blonde haren en meestal in een goede bui. Als je zelf vrolijk bent, dan reageert je omgeving ook. Zo, dat weten jullie dan ook weer. Op zo'n hete dag heb ik er de pest in om uitgebreid voor mezelf te koken. "n Uitsmijter is dan wel zo gemakkelijk. Omdat ik mijn naakte lichaam action wilde beschermen tegen opspattende boter had ik een schort voorgedaan.

hoe maak je een wond schoon

Wat moet je doen bij een steenpuist of abces

Als ik de gordijnen van de keuken dicht doe, kan niemand naar binnen shampoo kijken. Mijn balkon heb ik afgezet met riet. En aangezien ik op de hoogste etage woon, ziet ook niemand mij daar. Kortom: ik kan lekker bloot rondlopen zonder dat iemand het ziet. Ik zal mij trouwens even voorstellen: piet, gewoon piet. 24 jaar, vrijgezel maar zeker niet eenzaam. Vele vrienden en vriendinnen en regelmatig een partner in mijn bed.

Weer zo'n bloedhete dag. Ik had de hele dag binnen gezeten op rimpels mijn werk. Dus toen ik buiten kwam kreeg je echt zo'n klap in je gezicht van de warmte. Dat kwartietje naar huis fietsen had er dus voor gezorgd dat ik hardstikke bezweet thuis aankwam. Dus gauw even onder "n frisse douche. Daarna vond ik het te warm om me aan te kleden. Nu woon ik op een flat.

Muggenbult behandeling: hoe behandel je een muggenbeet

Deel 1 controleren of medische hulp nodig is kopen 1, onderzoek de wond. De eerste stap tijdens het behandelen van letsel is het nader bekijken en aandachtig onderzoeken van de wond. Je dient de aard en ernst van de wond vast te stellen. Bekijk en bestudeer de wond aandachtig en besteed aandacht aan het volgende: 1, de hoeveelheid bloed. Hoe hevig bloedt de persoon in kwestie? Stroomt het bloed gelijkmatig uit de wond of komt het bloed stootsgewijs naar buiten? Objecten in de wond. Dit zou de oorzaak van de wond kunnen zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vishaakje of een stuk glas.

Hoe maak je een wond schoon
Rated 4/5 based on 695 reviews
Recensies voor het bericht hoe maak je een wond schoon

 1. Basow hij schrijft:

  Sla deze fotos op in je telefoon. De vaas voor op de eettafel mag daarentegen weer wat hoger zijn. Ik ben altijd op zoek naar het mooiste veldboeket. Het klinkt bijna ongeloofwaardig dat iets wat zo heerlijk zoet is ook nog eens gezond kan zijn!

 2. Navacuse hij schrijft:

  Het steken van de bloemen is absoluut het lastigste onderdeel. Die potten zet je op een beschutte plek in bijvoorbeeld de serre, koude bak of in de kas. Een snijwond loop je meestal op door een scherp voorwerp zoals een mes of een stuk glas. Bijna alle kleuren van bloemen passen bij elkaar en vaak worden verrassende combinaties het allermooist!

 3. Uzyce hij schrijft:

  Dep de wond voorzichtig droog met een steriel gaasje of schone doek. De suikers die in deze goudgele zoete stroop aanwezig zijn, worden glucose en fructose genoemd. Zoek een goeie bloemist!

 4. Ofujoqu hij schrijft:

  Vroeger werd honing veelvuldig voor van alles en nog wat gebruikt. Blijf het dan lekker doen en je zult er echt handiger in worden. De natuurlijke suikers zorgen voor een veel energie! Dat komt door de natuurlijke suikers die aanwezig zijn.

 5. Akemucur hij schrijft:

  Een saaie hoek naast de bank kan heel mooi opgevuld worden met een bolvaas. Een goede vuistregel is om de grotere/bredere bloemen korter af te knippen en onderaan het boeket te plaatsen. Deze brengen het water omhoog. Deze eigenschap zorgde ervoor dat honing vroeger werd gebruikt  bij het behandelen van open wonden.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: